Иван Бозев става изпълнителен директор и генерален мениджър на Lenovo за Централна и Югоизточна Европа, считано от 1 януари 2018 година.

Той има огромен опит в областта на технологиите и технологичните иновации като до този момент беше изпълнителен директор на Lenovo за Югоизточна Европа.

Бозев разширява отговорностите си и вече ще управлява PC бизнеса в България, Хърватия, Чехия, Гърция, Унгария, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения и още шест източноевропейски държави. Той ще работи под шапката на Франсоа Борнибу - президент на Lenovo за ЕМЕА (Европа, Близкия Изток и Африка) и ще бъде базиран в София.

Иван Бозев работи за Lenovo повече от 17 години. Заемал е различни постове в компанията и познава добре различните бизнес модели и потребителски навици в Югоизточна Европа.

Иван Бозев има магистърска степен от Техническия университет във Виена. Живее в София и сред хобитата му са ските, плуването и пътешествията.

Lenovo е глобална $43-милиардна компания, поставена в световната класация на Fortune 500. Lenovo e лидер в предоставянето на иновативни потребителски и бизнес технологии и центрове за данни. Портфолиото от висококачествени, сигурни продукти и услуги обхваща компютри (включително легендарните ThinkPad и YOGA марки), работни станции, сървъри, сториджи, компютърни мрежи, софтуер (включително решенията ThinkSystem и ThinkAgile) смарт телевизори и семейство от мобилни продукти като смартфони (включително марката Moto), таблети и приложения.