Вицепрезидентът на GameStop Франк Хамлин подава оставка от шефската си позиция в компанията за видеоигри, информира Business Insider. Новината идва малко преди компанията да обяви официално отчета си за 2020 г. В изявлението по повод оставката се казва, че "Хамлин, който изпълнява длъжността изпълнителен вицепрезидент, напуска на 31 март 2021 г.".

Към момента от GameStop не разкриват конкретните причини за напускането.

Франк Хамлин е на позицията от юни 2019 г. като отговаря предимно за инициативи, свързани с маркетинг, лоялност на клиентите, стратегия и иновации.

GameStop се възражда? Акциите ѝ вчера се изстреляха със 104%

GameStop се възражда? Акциите ѝ вчера се изстреляха със 104%

Това се случва само дни след изслушването на замесените в първия им пик пред Конгреса

GameStop потвърди и новината, че главният финансов директор на компанията, Джим Бел, също е подал оставка и ще напусне на 26 март. Според близки до компанията източници, цитирани от Insider, тези оставки изобщо не са случайни. Според тях Бел е бил принуден да напусне от борда на директорите, като е много вероятно същото да се отнася и за Хамлин.

След трансформациите, компанията за видеоигри се контролира от основателя на Chewy.com Райън Коен.

В началото на март стана ясно, че Коен оглавява нов Комитет по стратегическо планиране, който ще има за задача да наеме ръководители, които да управляват звената по обслужване на клиенти и електронната търговия, както и да намери нов главен технологичен директор и нов главен финансов директор, които да притежават нужния опит в технологиите и електронната търговия. Комитетът също така ще идентифицира възможностите за превръщане на компанията в технологичен бизнес и ще помогне за подобряване на възвръщаемостта на акционерите.

Aĸциитe нa GаmеЅtор бяxa в цeнтъpa нa мacивeн ĸъc нaтиcĸ пpeз янyapи, пoдxpaнвaн oт yчacтницитe в cъбpeдитa WаllЅtrееtВеtѕ, ĸoитo пoвишиxa цeнaтa им дo 483 дoлapa.През февруари те се изстреляха рязко като отбелязаха покачване от 104%.

Нacĸopo компанията бeшe извиĸaнa нa изcлyшвaнe в Koнгpeca именно зapaди изcтpeлвaнeтo нa aĸциитe cи, ĸoeтo изпpaви члeнoвeтe нa WаllЅtrееtВеtѕ cpeщy xeдж фoндoвeтe. B изcлyшвaнeтo yчacтвa и изпълнитeлният диpeĸтop нa RоbіnНооd, българинът Bлaд Teнeв.