Между 1902 г. и 1962 г. пътническият влак, известен като "най-известният влак в света" и "любимият влак на известни хора", се движи от Ню Йорк до Чикаго за по-малко от 20 часа. От холивудски актриси като Мерилин Монро до медийни магнати като Уолт Дисни, влакът 20th Century Limited се грижи за елита в обществото.

Влакът пътува между Ню Йорк и гара LaSalle Street в Чикаго, Илинойс. Жп компанията New York Central Railroad (NYC) откри 20th Century Limited като конкуренция на Pennsylvania Railroad, насочена към висшата класа в града.

20th Century Limited беше е основният влак на New York Central и е рекламиран като "Най-известният влак в света".Пътниците на влака дори ходят по специален червен килим до влака.

След спирането на влака през 1967 г., циркови артисти плащат по 1 долар на вечер, за да живеят в него. В началото на 90-те години United Railroad Historical Society на Ню Джърси купува два от историческите вагони и ги възстановява като възвръща предишната им слава.

От юни до ноември реставрираните вагони са прикрепени към задната част на влак Amtrak, пътуващ по река Хъдсън от гара Пен до Олбъни, Ню Йорк, разказва Business Insider.

Това е най-дългият пътнически влак в света - той пътува из швейцарските Алпи

Това е най-дългият пътнически влак в света - той пътува из швейцарските Алпи

Швейцарска жп компания постави рекорд за най-дълъг влак - близо 2 километра

Билетът за "първа класа" включва четиристепенно меню, приготвено от готвача "на борда", както и неограничени количества бира и вино. По-достъпни билети са са място в "Tavern Lounge", където се сервират сандвичи и разядки на шведска маса.

Оригиналният влак на 20th Century Limited също е пътувал по река Хъдсън, затова прозорците на вагона за проектирани специално с тези гледки. Задната част на вагона предлага една от най-добрите гледки към двете страни на релсите.

По време на обяда на влака всеки пътник има възможност да се запознае с другите пътници на борда. Вагоните за хранене всъщност бяха основна атракция за изданието на влака от 1948 г. За разлика от повечето влакове, 20th Century Limited е оборудван с малка напълно функционираща кухня.

В спалния вагон зад кухнята са разположени две малки спални с двуетажни легла, където спят четиримата служители.