Fibank (Първа инвестиционна банка) и The Residence Exclusive Club организираха изискано събитие, на което д-р Валентина Григорова-Генчева, директор "Злато и нумизматика" във Fibank представи на гостите актуалните тенденции на пазарите на благородни метали при изработката на златни и сребърни инвестиционни монети и кюлчета.

Интересът към инвестициите, както в произведения изработени от инвестиционно злато, така и към цената му на международните пазари, нараства непрекъснато в световен мащаб. Само преди дни цената за една унция злато достигна исторически връх като премина психологическата граница от 2300 долара и очакванията на инвеститорите са през останалите месеци на 2024 г. - тя да продължи да расте.

Г-жа Григорова-Генчева като водещ експерт в областта в България, сподели своите очаквания за това в каква посока ще се движат цената на златото и другите благородни метали и кои ще бъдат основните фактори през годината, които ще оказват влияние върху тях.

В изисканата обстановка на единствения членски частен клуб в столицата - The Residence Exclusive Club, гостите имаха възможност да видят отблизо някои от най-атрактивните и впечатляващи колекционни серии изработени от инвестиционно злато и сребро, които се предлагат в България единствено от Fibank.

Снимка 660892

Източник: Fibank

На изключително голям интерес се радваха колекционната серия "Български символи и традиции" и серията "Панагюрско съкровище", които са изработени специално по идеен проект на Първа инвестиционна банка. Акцент бе и колекционната серия от 5 сребърни монети х 2 тройунции с частично позлатяване "Google ZOOM", които изобразяват София, Ню Йорк, Париж, Токио и Берлин. За България тази серия е изработена в лимитиран тираж от само 100 броя.

В допълнение към основната тема на събитието, г-н Асен Стойчев, директор "Частно банкиране" във Fibank представи пред гостите възможностите, които могат да открият като клиенти на ПИБ и да инвестират успешно на международните пазари, като се възползват и от движението на цените на благородните метали.

Гостите имаха възможност да получат не само полезна за тях информация, но и лична консултация от експертите на банката. Домакините от The Residence Exclusive Club се погрижиха за уютната и стилна обстановка, както и за чудесната селекция от храна и напитки.