Увеличаващата се ежедневно инфлация в България мотивира все повече потребители да търсят възможности за спестяване на средства, когато това е възможно. Това сочат данните на най-голямата крипто компания в света Binance откъдето разкриват, че поради тази причина интересът към дебитната VISA карта на компанията буквално е експлоадирал през последните 2 месеца.

Този бум е породен от едно от основните предимства на тази карта - тя дава до 8% кешбек за всяка една покупка, която правим в ежедневието си и се възприема от потребителите като добър инструмент за поне частично справяне с инфлацията.

Как и къде може да се ползва картата на Binance?

Картата на Binance e стандартна дебитна карта и се издава от лицензирано в ЕС дружество за електронни пари като с нея може да се плаща безпроблемно на всеки един ПОС терминал в България или по света. Чрез нея потребителите могат лесно да харчат широк набор от най-популярните криптовалути като BUSD, BTC, BNB, ETH, USDT, XRP като обмяната между тях се случва в реално време, а търговецът получава съответната сума в лева (или друга валута, ако сте в чужбина).

Картата може да бъде и добро решение дори и за потребителите, които все още не са навлезли в света на криптовалутите, тъй като освен крипто, дава възможност за харчене и на евро или стабилни монети (стейбълкойни), които са вързани към цената на щатския долар. Така няма нужда да се притеснявате от волатилноста на криптовалутите или от текущата цена на Биткойн.

При поръчка картата се изпраща към адреса на потребителя, използван за регистрацията в Binance напълно безплатно, а в момента на заявката се генерира и безплатна виртуална карта, която можете да започнете да използвате веднага.

Картата на Binance може да се използва и за теглене на пари в брой без такса на всеки един банкомат у нас или в чужбина.

Как се генерира кешбек?

При всяко едно плащане с физическата или виртуална карта се генерира кешбек до 8% в естествения токен на Binance - BNB. Натрупаният кешбек също може да се изхарчи директно през картата без нужда ръчно да го конвертирате в друга валута. Нивото на бонуса (до максимум 8%) се определя от количеството BNB, което потребителят държи в акаунта си като за разлика от други подобни карти, то няма нужда да бъде заключвано за определен период от време.

Така например, ако вашето ниво на кешбек е 2%, за всеки изхарчени 1000 лева през тази карта, ще получите 20 лева кешбек, които може да ползвате за допълнителни покупки.

Други условия

Дебитната VISA карта на Binance няма месечни такси и допълнителни такси за обмяна на чуждестранна валута, за което се използва курсът на мрежата на VISA.

За да стимулира повече потребители да изпробват безплатно този продукт, Binance наскоро обяви промоция , в която всеки заявил картата между 7 септември и 7 октомври 2022 автоматично ще участва в томбола за 5 BNB (които към момента на писане на статията се оценяват на 2700 лв).