Москва предупреждава Вашингтон и американските компании да спрат по-нататъшно вмешателство във вътрешните работи на Русия и напомня, че търпението на страната може да се изчерпи. Това заяви говорителката на външното министерство на Руската федерация - Мария Захарова, цитирана от РИА Новости.

Москва е изпратила до САЩ "неопровержими доказателства" за нарушения на руското законодателство от страна на чуждестранни интернет платформи. Те обаче са отказали да премахнат забранено съдържание, което изглежда критично на Русия в навечерието на изборите в страната.

"Ние се надяваме, че властите на САЩ незабавно ще предприемат мерки, за да изпълнят нашите искания. Както знаете, търпението на руската държава, която досега се е въздържала от издигане на бариери за американския бизнес в Русия, не е неограничено" заяви дипломатът.

Русия с предупреждение към Google за „намеса“ в предстоящите избори

Русия с предупреждение към Google за „намеса“ в предстоящите избори

От Москва призовават YouTube да спрат ‘‘рекламирането на незаконни акции‘‘

Вчера външният министър на Русия - Сергей Лавров, също заяви, че всички налични данни по този проблем са предадени на Вашингтон и че Москва очаква обяснение.

В петък американският посланик в Русия - Джон Съливан, беше привикан на среща по темата. Същевременно от САЩ заявиха, че на срещата са обсъдени начини за стабилизиране на двустранните отношения.

Гласуването на парламентарни избори в Русия ще се проведе от 17 до 19 септември. Държавната дума се избира за петгодишен мандат по смесена система: 225 депутати - по партийни листи и още 225 - според едномандатни избирателни райони.