Размерът на наемите на търговците, които не са изплатени на рентиерите в САЩ, достигна 52 млрд. долара, сочи проучване на CoStar Group, предаде Zero Hedge. Но това не е единствената лоша новина за всички по веригата.

Все пак има нещо като светлина в дъното на тунела и тя е, че делът на несъбраните задължения се понижава леко - 14% към ноември в сравнение с 54% през април. При моловете несъбраните наеми са в размер на 21%.

"Ще имаме гигантски балони, надути догодина или още до края на последното тримесечие на тази", каза съпрезидентът на A&G Real Estate Partners Анди Грейзър. "Не съм сигурен, че те ще могат да направят тези плащания в допълнение към съществуващите си наеми."

Няколко прости съвета за преговаряне за цената на наема

Няколко прости съвета за преговаряне за цената на наема

Цените на наемите представляват огромен разход, който трябва да бъде внимателно обмислен

Други представители на отрасъла на сходно мнение. "Ще са необходими години, а не месеци, за да преодолеем тази ситуация", каза Майкъл Хършфилд, вицепредседател на компанията за услуги в сферата на недвижимите имоти JLL.

От изданието припомнят, че големият проблем пред физическите търговци е свиването на продажбите през октомври, което се очаква да продължи да се наблюдава до края на годината. "Освен това броят на случаите на коронавирус расте експоненциално в почти всеки щат и местните власти отново започнаха да затварят икономиката, което увеличава риска от двойна рецесия", посочват от Zero Hedge.

А при все че дори големите наемодатели има просрочени задължения за стотици милиони долара, не е съвсем ясно как ще се справят с обслужването им в контекста на сриващите се постъпления.