На най-високото място в Бевърли Хилс земя с площ от близо 640 декара е обявена за продан. И сега тя може да бъде ваша на промоционална цена - с 350 милиона долара по-ниска от първоначално обявената.

Преди време парцелът е пуснат срещу впечатляващите 1 милиард долара. Но дори и сега, когато се продава за 650 милиона долара, остава най-скъпият имот в Лос Анджелис, пише Business Insider.

Може обаче да се каже, че тази цена си заслужава. Парцелът е толкова голям, че би могъл да събере населението на един малък град на едно място.

Казано по друг начин там могат да бъдат построени едно до друго футболно игрище, амфитеатър, хеликоптерна площадка и да остане още място.

Във времето нейните собственици са многобройни, известни и много богати. Според информация на Los Angelis Times земята там някога е собственост на иранска принцеса, а по-късно и на американския телевизионен продуцент Мерв Грифин.

Въпреки сериозното сваляне на цената, експерти още не са убедени, че ще се намери лесно купувач за парцела.

Според Стив Люис, който е основател на имотната агенция CORE Real Estate Group и която е първата, продала имота преди три десетилетия, сделката ще отнеме доста време.

Колегата му Стивън Шапиро от Westside Estate Agency споделя неговото мнение. Пред платформата The Real Deal той посочва, че дори и при цена от 650 милиона долара продажбата ще бъде много трудна.

Засега компанията Secured Capital Partners, която продава парцела, е получила едно предложение от купувач. Предлаганата от него сума обаче е била значително по-ниска - 400 милиона долара.