Когато говорим за разходи около празниците, се сещаме за всички покупки, направени за декемврийските празници. Но още през есента, голям брой американци раздуват бюджета си, наслаждавайки се на друг специален ден: Хелоуин.

Този призрачен празник носи страшно много разходи, всъщност количеството пари, което потребителите отделят за покупки за Хелоуин, може да се окаже страшна изненада, пише Fool.

Страшната статистика за разходите за Хелоуин

Според Националната федерация за търговия на дребно, разходите на потребителите за покупки, свързани с Хелоуин, са възлизали на около 10,14 милиарда долара миналата година. Това е най-високото регистрирано ниво на разходи за Хелоуин и е значително повишение спрямо 8,05 милиарда долара, похарчени от хората през 2020 г. Нивата на разходите са високи, защото средният потребител очаква да отдели около 103 долара за бонбони, костюми, декорации и картички тази година. Това е с $10 повече в сравнение с 2020 г.

Американците ще похарчат за Хелоуин $8,4 милиарда

Американците ще похарчат за Хелоуин $8,4 милиарда. Вижте за какво

Разходите са рекордни – ръст над 20%

Тази година общите разходи могат да се окажат още по-високи заради инфлацията, а и защото повече американци планират да празнуват този октомври и много от тях не празнуваха заради пандемията.