От Dautsche Bank обявиха, че ще закрият 15 хил. работни места, след като през третото тримесечие на 2015 г. финансовата институция записа загуба от 6 млрд. евро. Най-голямата германска банка ще съкрати 9000 служители на пълен работен ден и 6000 изпълнители, съобщава BBC.

Заедно с това от ръководството на Dautsche Bank са решили през следващите две години да отделят инвестиционния си бизнес, в който са заети 20 хил. души. Ще бъдат затворени и клонове на банката в Малта, Аржентина, Чили, Мексико, Финландия, Перу, Уругвай, Дания, Норвегия, Нова Зеландия и някои в Германия.

От финансовата институция ще продадат акциите, които имат в Postbank, възлизащи на 20% от общия пакет ценни книжа. Вероятно те ще бъдат придобити от китайската Hua Xia Bank.

"До 2018 г. очакваме да видим резултатите от настоящите си действия. Потенциално до тогава трябва да сме осъществили своето силно завръщане на банковия пазар", коментира изпълнителният директор на банката - Джон Крейн.

Преди време стана ясно, че Deutsche Bank ще изпълни грандиозен план по преструктуриране дейността си, отделяйки инвестиционния си бизнес и уволнявайки няколко топ мениджъри.

Джон Крайен бе принуден да започне значителни реформи след поредица от скандали, довели до милиардни глоби. А така също и заради проблеми на азиатските пазари, в резултат на които стойността на банката се оказа под тази на конкурентите като UBS и Credit Suisse, вече започнали своето преструктуриране.