Мини Марица-Изток" ще приключи годината с добив на въглища над 24,5 млн. тона. Деветмесечната програма по добив на въглища и по откривка е реализирана успешно. Към момента са реализирани 16,6 млн. тона въглища и 69 млн. тона откривка. Централите работят нормално и складовите наличности в тях са 798 хил. тона въглища.

До месец предстои технологичното преместване на гумено-транспортна лента, чрез което мината ще спестява годишно 3-4 млн. лева за електроенергия. От централата заявяват, че централата е преизпълнила плана си за добив на въглища за първите 9 месеца на 2008 г., съобщиха от пресцентъра на централата.

От началото на годината до 15 септември са разкрити, транспортирани и насипани 66 896 000 куб. м земна маса.

В ход е и зимната подготовка на „Мини Марица-Изток". "Работим в график по отношение на технологичната и транспортната организация, както и по подготовката на работните места", обобщи Марков.

"Трите топлофикации, собственост на Христо Ковачки, не могат да предизвикат режим на тока в страната. Няма такава опасност ", заяви още инж. Марков.

Money.bg припомня, че от 1 юли заплатите в дружеството бяха увеличени средно с 15 на сто. В "Мини Марица Изток" работят над 7000 души.