Българският министър на вътрешните работи Михаил Миков, който е на посещение в Белград, разговаря със сръбския президент Борис Тадич за възможността средства от еврофондовете да бъдат усвоявани за гранично сътрудничество и подобряване на съвместната полицейска работа, съобщи Тадич пред журналисти, цитиран от БТА.

Тадич посочи, че престъпните групи в страните на Балканите имат добро сътрудничество помежду си и затова е нужно още по-добро полицейско сътрудничество.

"Доволен съм, че скоро в пограничните райони преминаването за живеещите там ще е по-лесно, а по този начин ще се постигне и известно икономическо развитие", каза още Тадич след срещата.

Той допълни, че Сърбия определя бъдещото си членство в ЕС като своя стратегическа цел.

В изявлението си пред журналистите Тадич заяви, че трябва да бъде подобрена и транспортната комуникация между страните на Балканския полуостров.

"Доволен съм от договорите и планираните дейности, които министрите обсъдиха вчера", каза Тадич, като припомни споразумението за сътрудничество в борбата срещу престъпността, което вчера в Белград подписаха министрите на вътрешните работи на Сърбия, България и Румъния. "Давам подкрепата си за това сътрудничество, защото то е от значение за гражданите на нашите държави", добави още Борис Тадич.