Общинският съвет на община Перник обяви БИЛЛА България за „Инвеститор за 2006 година". Търговската верига бе удостоена с почетна грамота, подписана от Председателя на Общинския съвет - Добри Митрев.

Магазинът на БИЛЛА в гр. Перник беше открит през месец май 2006 г. Търговският обект е построен по изцяло нов дизайн. Магазинът е застроен върху площ от 2190 м.2, а общата площ на парцела е 4250 м.2. В момента в БИЛЛА в гр. Перник работят 79 души.

Австрийската фирма BILLA е основана през 50-те години от Карл Влашек, когато във Виена отваря врати първият магазин. Името на компанията е съкращение от първите срички на думите Billiger Laden, което означава евтин магазин.

През 1996 г. BILLA става собственост на германската търговска група REWE, която се нарежда на трето място в Европа и пето място в света сред търговските вериги за хранителни продукти с оборот от 40 милиарда евро.

В България експанзията  на концерна започва през 2000 г. с откриването на първия супермаркет BILLA на 5 октомври в София.

За по-малко от 7 г. са открити общо 23 магазина, 7 от които в столицата. Броят на работещите в магазините от веригата в цялата страна е над 2 200 души.

До момента размерът на направените инвестиции в България възлиза на над 180 млн.лв.