Първият у нас и най-голям квартал от "затворен тип" - "Цариградски" в София отвори врати за своите новодомци с официално тържество.

На церемонията присъстваха собственици на апартаменти в комплекса, представители на компанията-изпълнител както и официалните гости кметът на община Искър Йордан Томов и столичният кмет Бойко Борисов.

Мениджърът "Управление имоти"  Лъчезар Божилов откри събитието с обявяването на томбола за безплатен годишен абонамент. Както money.bg съобщи, по предварителни разчети на компанията бе предвидено за поддръжката  на вътрешното пространство и охрана всяко семейство да плаща месечна вноска от 30 лв.

Кметът на община Искър поздрави инвеститора за добре свършената работа като отбеляза, че с подкрепата на общината пътният възел ще бъде доизграден, за да може "Цариградски" да стане едно от най-хубавите места за живеене. Той поясни, че проектите за пътна връзка са вече изготвени.

В момента във вътрешната площ на комплекса записват 31 камери. За озеленяване и охрана са били инвестирани доста средства, като от компанията изпълнител подчертаха, че инициативата е част от социалната им политика и дружеството не получава финансови облаги от това.

Кметът на София Бойко Борисов беше лаконичен: "Безспорно е хубаво! Ще стане по-добре."

Към новодомците той се обърна с пожеланието и надеждата следваща стъпка от развитието на инфраструктурата в района да бъде изграждането на детска градина с поне 1000 места.