Днес Корпоративна търговска банка за трета поредна година е организирала за децата от Дома за деца, лишени от родителски грижи в кв.”Драгалевци” посещение на постановка в столичния театър „Възраждане”, съобщиха от трезора.

След края на постановката се е провела традиционната инициатива „Дърво на желанията”. Децата от дома, които са на възраст от 3 до 7 години, са закачили своите предколедни желания на специално подготвено за целта дърво. На 20 декември с тържество и много изненади, банката ще сбъдне желанията на децата от дома, като организира празнична церемония по сбъдването на желанията.

Инициативата на КТБ АД „Дърво на желанията” започва в края на 2010 г. в дома в кв. Драгалевци, като намерението е границите на мероприятието да се разширяват. През 2011г. в инициативата се включва и Домът за деца, лишени от родителска грижа „Христо Райков” в Габрово. На тинейджърите от дома банката ще подари спортни екипи. Освен това КТБ отново ще подкрепи традиционния благотворителен концерт, който младежите организират.

В рамките на инициативата „Дърво на желанията” за поредна година ще има търг за рисунки, нарисувани от децата в двата дома. Аукционът ще се проведе на Коледното парти на финансовата институция, а събраните средства ще отидат за покриване на нуждите на домовете.

Междувременно на сесията на БФБ днес с акциите на КТБ няма сделки. Вчера те изгубиха 0.93% до средните 77.36 лв. след сделки за общо 1700 лота.