Министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров ще участва в откриването на семинар на тема „Белгия и България - икономически партньори в Европейския съюз" в понеделник, 11 декември 2006 г., от 9.00 часа в Кемпински хотел Зографски, зала „София II".

Семинарът е по повод посещението на Н.К.В. престолонаследника на Белгия Принц Филип и Принцеса Матилде в България, съобщиха от пресцентъра на МИЕ.

В късния следобед министър Овчаров ще се срещне с Н.К.В. Принц Филип. Основните теми за дискусия са развитието на двустранния стокообмен, перспективите за нарастване на инвестиционната активност на белгийския бизнес в България, европейската енергийна политика, както и възможностите за подкрепа от белгийска страна при осъществяване на проекти в областта на енергийната ефективност.

Във водената от Н.К.В. Принц Филип и Принцеса Матилде официална и бизнес делегация са федералният министър на икономиката Франк Фарвилген, министърът на икономиката на област Валония Жан-Клод Маркур, както и представителите на над 10 компании от различни сектори на икономиката.

По време на визитата си Н.К.В. Принц Филип и Принцеса Матилде ще се срещнат с президента на България Георги Първанов, министър-председателя Сергей Станишев, председателя на Народното събрание Георги Пирински, министъра на транспорта Петър Мутафчиев и министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров.