Според Пламен Димитров - вицепрезидент на КНСБ, в браншовото управление има напрежение и недоволство от лоши решения и от недоговорени социални общи политики. По думите му ще има протести в определени браншове, като енергетиката и жп транспорта, както и в „Кремиковци", независимо от това как вървят нещата там.

Още в края на месец юли направихме своя анонс към управляващата коалиция, анализирайки трите години на нейното управление, и в един доста синтезиран меморандум казахме какво очакваме от управляващите до края на мандата им. Това каза за БНТ Пламен Димитров.

Според него, след приватизацията на електроразпределителните дружества няма по-добро обслужване на населението, въпреки че две от партиите в сегашната управляващата коалиция са убеждавали хората, че тези ЕРП-та се продават, за да може гражданите да получават по-добра услуга.

Пламен Димитров каза още, че една стачка не може да бъде решена от днес за утре. По думите на вицепрезидента на КНСБ - има подписка, която върви в момента в EVN и Е.ОN, заради съкращенията, но и заради други сериозни проблеми.

Според него това, което ще се случи в следващите месеци ще бъде довършване на допитването и, ако хората на наемния труд имат сериозни проблеми в дадени сектори и региони, ще се каже точно кога ще се случат протестните и стачни действия.