Главният изпълнителен директор на General Motors Дан Акерсон е доста недоволен от това, че германският Опел, част от автокорпорацията, продължава да трупа загуби. Но въпреки това, не смята да го продава, съобщи Reuters, позовавайки се на източници от компанията.

По рано миналата седмица Spiegel и Auto Bild писаха, че Акерсон разглежда възможността да се раздели с губещата компания, като евентуален купувач се споменаваше Wolkswagen.

В структурата на GM мястото на Opel е разработката на компактни автомобили и свързаните с това технологии. По тази причина американският автомобилен гигант се отказа в последния момент от продажбата на Opel на консорциума между австрийската компания Magna и руската Сбербанка.
Но като че ли сега проблемът е решен - такива машини и съответните технологии за GM ще произвежда южнокорейското поделение на компанията.

Акерсон обмислял всякакви възможности за да увеличи ефективността на Opel, но на този етап продажбата не е реалистична твърдят източниците на Reuters.

Преди около седмица, назначеният преди три месеца директор на Opel, Карл Фридрих Щтраке, нарече съобщенията за продажба спекулации, но официален коментар от GM нямаше.

По-рано от Opel заявиха, че са решени да завършат тази година без загуби, а от следващата компанията да излезе на печалба. Въпреки това мениджърите на германската марка признаха, че пълното възстановяване на до кризисното производство ще отнеме около пет години.


.