Райфайзен Лизинг предлага оперативен лизинг на нови леки и лекотоварни автомобили на юридически лица. Чрез този вид лизинг клиентът «наема» необходимия му автомобил, микробус или пикап, за период до 36 месеца, като не придобива собственост върху него - активът се ползва и заплаща само за периода, през който има необходимост от него.

Услугата е подходяща при нужда от обновяване и осъвременяване на автомобилния парк, като се ползват и данъчни предимства - цялата месечна вноска се приема като разход за фирмата.

Вноската се определя индивидуално, в зависимост от цената на автомобила, срока на лизинговия договор и остатъчната стойност (обикновено между 20 и 45%). При оперативния лизинг, клиентът не заплаща първоначална вноска и такса за финансиране. Той дължи гаранционен депозит, в размер на 7% от стойността на автомобила без ДДС, който след изтичане на договора му се възстановява.

С оперативния лизинг на Райфайзен, фирмите имат възможност в рамките на месечната вноска да включат всички съпътстващи разходи (застраховка, сервизно обслужване и др.), което позволява оптимизация на паричните потоци за лизингополучателя.

Процедурата за кандидастване е максимално опростена и ускорена, като клиентът получава отговор в рамките на два дни след представянето на пълния набор от документи.