Румънската "Сановита",официален представител на производителя на соевото мляко So Good "Санитарум Австралия", закупи българската дистрибуторска фирма за здравословни храни "Ганев Фуудс", съобщи regal.bg.

"Сановита" придоби основните права за дистрибуция на соевото мляко So Good в България, както и правата за дистрибуция на румънския пазар на соеви продукти, произведени от българската фирма "Соявит", Първомай.
 
В "Сановита Румъния" работят около 100 души, а със закупуването на "Ганев фуудс" и по-нататъшното развитие на "Сановита България" се планира разкриването на 25 работни места на територията на България.

Основният предмет на дейност на фирмата е търговията със здравословни продукти, които от близо година се продават вече и в търговските вериги. Преди това подобни продукти се продаваха основно вспециализираните магазини за диабетични храни.

В Румъния консумацията на екохрани в сравнение с България е неколкократно по-голяма, като бизнесът със соеви продукти в страната се развива над 10 години.