Финансовата криза непрекъснато вади „скелети от гардероба". До момента Франция нямаше явни проблеми с банките. Но сега се появяват първите признаци на финансовата чума.

Двамата основни ръководители на френската банка Caisse d'Epargne подадоха оставка вчера, в края на извънредно заседание на ръководството по повод на загубата на 600 милиона евро от банката в началото на месеца, предаде Ройтерс.

В петък банката, която е символ на сигурност за милиони френски притежатели на спестовни сметки, обяви, че е загубила 600 милиона евро заради необмислени рискове, поети от трима нейни дилъри в разгара на борсовия срив.

Поемам пълната отговорност, заяви един от директорите Чарлс Михауд.

Френската бизнестелевизионна станция BFM и други медии съобщиха, че изпълнителният директор и финансовият директор Жулиен Кармона също са подали оставки. Говорителят на банката каза, че няма позиция по случващото се.

Загубите на тази банка накара икономическия министър Кристин Лагард да иска специален одит на всички банкови институции. Президентът Саркози заяви, че ситуацията е неприемлива.

Когато разберем кой е виновен, ние трябва да си направим изводите, заяви Жан-Клод Трише, президент на ЕЦБ по повод случая.