Първа инвестиционна банка /ПИБ/ постави ПОС терминали във всички офиси на "Софийска вода", съобщиха от финансовата институция.

Това ще позволи на гражданите да плащат месечната си сметка за вода с дебитна или кредитна карта. Посредством устройствата се намаляват разходите, свързани с обработката на парите в брой.

Поставянето на ПОС терминалните устройства в търговските обекти и обучението на персонала за работа с тях е напълно безплатно за клиентите на банката, като търговците имат възможност да се възползват от 24-часово обслужване при възникнали проблеми.

Допълнителна екстра за търговците, които искат да използват устройствата, е възможността да разкрият безплатно банкова сметка във финансовата институция, без изискване за минимална наличност в нея. Сметката може да бъде разкрита на място, при търговеца, без необходимост да се посещава клон на банката.

Първа инвестиционна банка предлага програма, според която се предоставят ниски комисионни за търговците при обработка на транзакции с дебитни и кредитни карти на ПОС терминал. Програмата е насочена към търговци, които още нямат сключен договор с банката за приемане на плащания чрез ПОС терминал.