UniCredit Leasing и HVB Hebros Leasing, лизинговите дружества на UniCredit Group в България, ще се слеят до края на годината, съобщиха от Уникредит.

Новата компания, която ще се казва UniCredit Leasing, ще бъде най-силното лизингово дружество в България.
Общият портфейл от продукти на новата UniCredit Leasing включва лизинг на нови и употребявани автомобили и камиони, индустриално, търговско и бизнес оборудване и недвижими имоти, както и застраховане и финансови консултации.

„Стратегията на новото дружество се базира на факта, че UniCredit Leasing и HVB Hebros Leasing идеално се допълват и сливането им ще разшири съществуващите възможности за клиентите. Увеличаваме както продуктите, така каналите за връзка с клиентите, използвайки опита на всяко от сегашните дружества. Силата на сегашния UniCredit Leasing е в уникалното сътрудничество и кръстосани продажби с банката, което новото UniCredit Leasing ще продължи с бъдещата UniCredit Bulbank. От HVB Hebros Leasing ще се възползваме от опита в директните продажби и работата с партньорите ни" , коментира Ернст Махарт, който в момента е главен изпълнителен директор на HVB Hebros Leasing.

Той ще бъде главен изпълнителен директор и на новото дружество UniCredit Leasing.

Като първа стъпка в интеграцията бяха определени членовете на бъдещия управителен съвет на новата UniCredit Leasing. Назначенията влизат в сила след получаване на одобренията от съответните местни власти.

Новият управителен съвет ще има четири членoве: освен Ернст Махарт в управителния съвет влизат и Станислав Танушев, понастоящем заместник-главен изпълнителен директор на HVB Hebros Leasing, който запазва поста си и в новото UniCredit Leasing; сегашният главен изпълнителен директор на UniCredit Leasing Пламен Минев ще бъде главен директор по продажбите на новото дружество, а Методи Тачев (в момента главен финансов директор на HVB Hebros Leasing) ще заеме същия пост и в UniCredit Leasing.