От днес започва „Месец на разумното шофиране" в рамките на кампанията „Обади се, като стигнеш!" на бензиностанции ЕКО, съобщи радио Дарик.

Месецът е насочен към младите шофьори и по-специално към абитуриентите и се организира съвместно с Дарик радио, Столична община, КАТ и компанията You Drink We Drive. Инициатива стартира с медийна кампания «Випуск 2008, Обади се, като стигнеш».

През целия месец на разумното шофиране, който продължава до края на май, основна тема на дискусия по Дарик радио ще бъдат безопасността на движението и разумното поведение на пътя, като акцентът ще пада върху младите шофьори. Специално за „Месеца на разумното шофиране" компанията за транспортни услуги „You Drink, We drive", ще предостави отстъпка в размер от 10% на своите клиенти.

Личното послание към младите шофьори е да са разумни на пътя и да шофират с повече внимание, предпазливост и лична отговорност. Съветът към абитуриентите, които празнуват именно през месец май, е да не развалят празника си с безразсъдни постъпки и да не сядат зад волана след консумация на алкохол.

Кампанията „Обади се, като стигнеш!" е инициирана от верига бензиностанции ЕКО в партньорство с КАТ. Тя включва практични инициативи, с които се стреми максимално да улесни водачите на пътя и да направи пътуването удоволствие. Чрез личното и емоционално послание „Обади се, като стигнеш!", програмата провокира промяна в поведението на пътя, защото личната отговорност е най-ефективното средство за запазване на човешки живот.