Пощенска банка и ДЗИ Банк предлагат на своите клиенти жилищен кредит с плаваща лихва за целия период на кредита от 6,2%, съобщиха от финансовите институции.

Преференциалната лихва е валидна до края на месец август и се отнася за кредити в евро.

Новият продукт се предлага в клоновата мрежа от над 280 локации на Пощенска банка и ДЗИ Банк в цялата страна. Промоционалните лихви се прилагат за кредити с документално удостоверяване на дохода и размер на финансирането до 70% от пазарната стойност на имота.

„Като цяло кредитите в евро са изгодни както заради преференциалната лихва от 6.2%, водеща до по-ниски месечни вноски, така и поради дългия период на изплащане, който е до 35 години. Двете банки предлагат допълнителни гъвкави схеми за жилищно кредитиране в зависимост от нуждите на клиента като например възможност за финансиране до 100% от пазарната стойност на имота, изгоден допълнителен кредит за покриване на разходи по сделката, гратисни периоди и разнообразни схеми за погасяване, а също и жилищно-ипотечни кредити без доказване на дохода", коментира Илиан Райчев, началник управление Жилищно кредитиране в Пощенска банка и ДЗИ Банк.