Луксозната германска марка Mercedes-Maybach докара на автосалона в Лос Анжелис най-разкошния и скъп кабриолет в историята на концерна Daimler.

Моделът получи името S650 и ще бъде произведен в ограничения тираж от 300 бройки, от които 75 за клиенти от САЩ. Продажбата на луксозната машина ще започне през второто тримесечие на следващата година. Цената за Европа ще е около 300 000 евро, а зад Океана - около 350 000 долара.

Построен е на базата на кабриолета на S-Class, който за първи път бе показан на автошоуто във Франкфурт през 2015 година. От него го отличават обаче доста неща, сред които и фаровете инструктирани с кристали.

Снимка 262893

Източник: autonews.ru

Освен това, луксозната открита кола осигурява отопление за главата и шията на водача и пътниците. Всеки купувач на разкошното и доста скъпото возило ще получи специални чанти, които са направени от същата на цвят кожа като салона на S650. 

Задвижването идва от 6 литров V12 мотор с мощност 6321 к.с., който успява да изстреля луксозния кабриолет от покой до 100 км/ч в рамките на четири секунди. Максималната скорост е електронно ограничена на 250 километра в час. 

Марката Maybach е основана през 1909 г. и съществува до 1950-те години на миналия век като производител на супер луксозни автомобили. Брандът бе възроден от Mercedes-Benz през 2002 г. и отново спряна през 2012 г. заради ниските продажби. Неотдавна ръководството реши да върне на пазара Maybach в качеството на подмарка на Mercedes-Benz, под която компанията ще продава седани от S-Class в удължена версия и топ ниво на комплектация.