Отхвърляне на автомобилите с каросерия тип "седан" в близко бъдеще и постепенното им изчезване от пазара, това прогнозират от японската марка за луксозни коли Lexus, която е част от компанията Toyota Motor.

На тази тема пише специализираното издание Automotive News като се позовава на коментари от генералния директор на Toyota Motor, Токуо Фукуити. 

"Ако не сме в състояние да предложим на клиентите нещо специално в нашите седани, които не могат да намерят в кросоувърите, този тип каросерия ще умре, казва Токуо Фукуити. 

Според него, в някой момент седаните може да изчезнат от пазара, но преди това трябва компанията ще търси всякаква възможност да предлага на клиентите си много атрактивна модели с каросерии от този вид.

От друга страна от Lexus заявиха интерес за създаване на модел комби в стила на каросерията на представения през март Porsche Panamera Sport Turismo. Но в същото време от японската премиум марка посочват, че не е взето окончателно решение по въпроса за такъв автомобил, информира Auto Motor und Sport.