Германската марка за премиум автомобили Porsche разсекрети версията на модела си Panamera с каросерия комби. Макарче, немците предпочитат да не наричат модела си комби, а просто Sport Turismo - нещо подобно на shooting brake и хечбек.

Официалната премиера на Porsche Panamera Sport Turismo, ще се състои на 7 март по време на автомобилното изложение в Женева.

Новата версия на модела ще се предлага в пет варианта: Panamera 4 (330 к.с.), Panamera 4S (440 к.с.), Panamera 4S Diesel (422 к.с.), Panamera 4 E-Hybrid (сумарна мощност 462 к.с. ) и Panamera Turbo (550 к.с.). 

Sport Turismo е построен върху платформата на лифтбека Panamera и получава дизайн в стила на едноименния концепт, представен през 2012 година. Дължината на автомобила е 5049 мм, височината - 1428 мм, а широчината - 1937 мм. Междуосието е 2950 мм.

Снимка 281369

Практичната машина с конфигурация на седящите места 4 + 1 получава дълъг и плосък покрив, както и по-изразителни задни колони. В сравнение с лифтбека багажното пространство е увеличено с 20 литра. 

Комбито разполага с подвижен спойлер, чийто ъгъл се променя в зависимост от начина на шофиране и настройките на автомобила , като създава на задната ос до 50 кг повече притискателна сила. Шофьорът има на разположение адаптивен круиз контрол и електронна система за контрол на окачването на каросерията.