Компанията Mercedes-Maybach планира да представи първия си сериен кросоувър до края на 2019 година.

Очаква се премиерата на автомобила Maybach GLS да се проведе на специално събитие в Китай. Това пише Automotive News, като се позовава на Дитмар Екслер, президент и главен изпълнителен директор на Mercedes-Benz USA. 

Продажбите на автомобили трябва да започнат в началото на следващата година. Основните му конкуренти на пазара ще бъдат луксозните SUV модели Bentley Bentayga и Rolls-Royce Cullinan. 

Rolls-Royce представи Cullinan - първи кросоувър в историята си (Снимки + ВИДЕО)

Rolls-Royce представи Cullinan - първи кросоувър в историята си (Снимки + ВИДЕО)

Най-скъпият SUV в света е подготвен за тежък офроуд

Производството на новия модел ще бъде организирано в завода в щата Алабама. Сега там се произвеждат моделите GLS, GLE и GLE Coupe. 

Очаква се цената на кросоувъра да бъде около $200 000. Така новият Maybach ще бъде един от най-скъпите автомобили, правени някога в САЩ и цяла Северна Америка. 

Автомобилът ще бъде изграден възоснова на третото поколение на кросоувъра GLS. Той ще бъде оборудван с бензинов двигател V6 с мощност 560 конски сили, с автоматична трансмисия и задвижване на всички колела. Всички други технически характеристики на модела се пазят в тайна. 

Миналата година Mercedes-Maybach представи новия си концептуален кросоувър, наречеа Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury. Автомобилът получи четири електрически мотора, които въртят всяко от колелата. Общата мощност на силовия агрегат е 750 конски сили. Много решения, демонстрирани в този прототип, ще прилжожени в бъдеще версия на Maybach версия GLS. 

Maybach се възражда с шестметрова лимузина – купе

Maybach се възражда с шестметрова лимузина – купе

Този път не става дума за тривиална интерпретация на S-класа

Компанията Maybach е основана през 1909 г. и съществува до 50-те години на миналия век като производител на супер луксозни автомобили. Марката е възродена от Mercedes-Benz през 2002 г. и е спряна през 2012 г. поради изключително ниските обеми на продажби. През 2014 г. Mercedes-Benz реши да се върне на пазара Maybach като подмарка, под която компанията продава S-Class седани в дълга версия и върховно ниво на изпълнение.