Японската автомобилна марка Subaru представи новото поколение на кросоувъра Forester. Публичният дебют на модела се състоя на автомобилното изложение в Ню Йорк. На местния пазар продажбите на автомобила ще започнат преди края на тази година. 

Дизайнът на кросоувъра получи характеристиките на концепта, наречен VIZIV Future, който бе представен през октомври 2015 г. на изложението в Токио. Автомобилът е по-голям от предшественика си, като междуосието е увеличено с 266 мм. Багажното отделение също е разширен обем. Пътният просвет е 220 мм. Автомобилът получава нова черна радиаторна решетка, спойлер, колела с 18-цолови джанти. Кросоувърът е оборудван с промени брони и модифицирана оптика. 

Снимка 348296

Източник: Subaru

Всъдеходът е построен върху новата платформа Subaru Global Platform (SGP), която вече се използва в петото поколение Impreza и XV. Новият модел е оборудван с усъвършенстван 2,5-литров бензинов двигател. Мощността на агрегата е 185 к.с. Моторът работи в комбинация с вариатор Lineartronic и система за задвижване на четирите колела.

Новият модел разполага с фирмена система за подпомагане на водача EyeSight, която включва функция за адаптивно регулиране на дистанцията, автоматично аварийно спиране, предупреждение за напускане на лентата на движение и приближаване към маркировката, както и активен контрол за следване на лентата на движение. 

Снимка 348297

Източник: Subaru

Освен това за първи път кросоувърът получава система за следене на лицето на водача, наречена DriverFocus, отчитайки състоянието на шофьора. В салона са поставени нови седалки, подобрена мултимедийна система с поддръжка на Apple CarPlay и Android Auto, точка за достъп WiFi, както и дисплей с 6,5-инчов сензорен екран.