Toyota разсекрети тайнствения кросоувър, интересът към който от доста време се подхранва от много тийзъри. Показаният нов модел SUV Corolla Cross е предназначен за северноамериканския пазар. Този кросоувър вече се продава в няколко други страни, но американската версия има някои важни спецификации, включително и нов двигател.

Основната иновация е системата за задвижване на всички колела. Тази модификация на Corolla Cross е оборудвана с многоточково окачване. Също така на американските клиенти ще се предлага версия на кросоувъра и с предно предаване.

Снимка 533348

Източник: Toyota

Превозното средство, подходящо за всички терени, за пазара в САЩ е оборудвано с 2,0-литров двигател Dynamic Force. Мощността на агрегата е 171 конски сили и 203 Нм въртящ момент. Двигателят работи съвместно с вариатор Direct Shift.

На другите пазари двигателната гама е представена от 1,8-литров бензинов двигател със 140 к.с. (175 Nm въртящ момент), действащ заедно с вариатора.

Освен това кросоувърът се предлага с хибриден силов агрегат, състоящ се от бензинов двигател със 100 конски сили, електрически мотор и батерия.

Автомобилът ще се произвежда в завода за производство на Mazda Toyota в Алабама. Началото на производството е планирано за края на тази година.

Все още не са известни цените за новия представител на най-популярния модел на японската марка.