През тази година известната автомобилна марка Merсedes-Benz представи рекордно количество новости: кросоувърите GLE и GLC, C-Class Coupe, нов стайлинг на фамилията A-Class. Но най-добро предстои - новият E-Class, който ще се покаже през януари в Детройт спокойно може да претендира за най-технологичния бизнес седан, пише autonews.ru.
Вижте защо:

Система за полуавтономно управление

Седанът ще получи, най-новата опция достъпна само на флагмана - S-Class, система за полуавтономно управление. Тя включва няколко десетки сензори, които анализират обстановката около автомобила. Електрониката е в състояние да води самостоятелно колата до скорост от 200 км в час.

Но Mercedes нарича новата технология „полуавтоматична система в помощ на водача" и настоява той за всеки случа да държи ръката си на волан.
И още Mercedes е научил E-Class да обменя информация с другите участници в движението.Тази важна технология се нарича Car-to-X ще

Може да го паркирате със смартфон

Новият E-Class може да бъде включен към смартфон и да се използва устройството като пулт за управление на автомобила. Например, може дистанционна да се паркира машината с помощта на мобилния телефон и съответното приложение. Както и да се отварят врати и да се включва двигателя.

Новият E-Class ще се изпълнява в стила на C-Class

Моделът с кодов индекс W213 получава вътрешен интериор в стола на актуалния C-Class, даже с елементи от флагмана на марката - S-Class.

E-Class получава и хибридна модификация

Базовите варианти на бизнес седана ще бъдат предлаган предимно с бензинов двигател с обем 2 литра и мощност 184 конски сили. По-скъпите варианти ще имат двигатели V6 с 340 к.с, а дизеловите варианти ще имат мощност до 204 конски сили.

Mercedes W213 ще получи също така и хибридна версия Plug-in Hybryd. Всички версии на бизнес седана ще бъдат оборудвани с 9-степенна автоматична скоростна кутия.

Модел W213 ще се научи да прогнозира пътни инциденти

За първи път в световното автомобилостроене този модел ще има система за безопасност Pre-Safe Impulse Side. Тя ще анализира риска от пътни произшествия и ако сблъсъкът е неизбежен електрониката ще подготвя пасажерите за него. Например, ако се очаква страничен удар, ще се задействат въздушни възглавници, които ще избутата пътниците в средата на купето.
Освен това колата ще предупреждава пасажерите за предстоящ сбълсък със звуков сигнал чрез системата Pre-Safe Sound.