Датската верига JYSK, която е сред най-големите търговци на мебели в Европа, обяви отварянето на своя пети магазин в София. Той ще се намира в ж.к. "Дружба" и ще работи от 1 юни, като с него обектите на компанията в страната ще станат 14.

"Това е четвъртият магазин, който отваряме през 2017-а. Радваме се да бъдем все по-близо до нашите клиенти, които познават веригата от вече отворените магазини в София", коментира маркетинг мениджъра на веригата за България и Румъния Ираида Паюк.

"София се разраства с бързи темпове, ето защо продължаваме да откриваме обекти в столицата. Както вече знаете, започна и строежът на дистрибуционния център в Божурище", казва регионалният управител на фирмата Мариета Ангелова.

Датската JYSK готви €100 милиона инвестиция в България

Датската JYSK готви €100 милиона инвестиция в България

Ще бъдат отворени нови 300 работни места

Логистичният център на JYSK трябва да стане готов през есента на следващата година, като инвестицията в него е за 100 милиона евро. В него ще бъдат отворени 300 работни места, обявиха от компанията през миналата седмица.

JYSK има повече от 2400 магазина в 47 страни, като голяма част от тях са разположени в Европа. За веригата работят около 21 000 служители, а годишният й оборот надхвърля 2,5 милиарда евро.

На българския пазар компанията присъства от 2005 година, като първият й обект е в Пловдив. В момента веригата притежава 13 магазина на територията на страната в градовете Пловдив, Велико Търново, София, Бургас, Плевен, Стара Загора, Асеновград, Перник, Варна и Пазарджик.