Услугата за съобщения на Facebook разширява функциите си – скоро ще е възможно поръчването на превоз през Messenger, съобщи компанията.

В сряда Facebook обяви, че стартира нова функция, с която ще можете да си поръчате превоз от автомобилна услуга, без да се налага да изтегляте допълнително приложение или дори да напускате дадено съобщение.

За да можете да използвате услугата, първо е необходимо да изтеглите последната версия на Messenger. След това, докато се намирате в някой разговор, натиснете менюто за повече опции и изберете “Transportation” или кликнете върху даден адрес от съобщението и натиснете “Request a Ride” („Заявка за превоз”).

Снимка 212503

Източник: newsroom.fb.com

Uber е първият партньор на Facebook при новата функция. В местата, в които може да се използва тази услуга за поръчка на превоз, потребителите могат директно да поръчат, като натиснат върху иконката, която изобразява автомобил. Оттам те ще получат обновления за статуса на шофьора, който ще ги закара, и ще уведоми приятелите им, че е поръчан превоз.

„С възможността за поръчване, проследяване и заплащане на превоз в Messenger правим транспорта лесен като изпращане на съобщение”, обяснява компанията.

Снимка 212504

Източник: newsroom.fb.com

За ограничен период от време първият превоз на стойност до 20 долара, който се поръча през Uber, ще е безплатен. За да се възползват от това, потребителите трябва да свържат съществуващия си акаунт в Uber или да си създадат нов в Messenger и да поръчат превоз. Обновления за статуса на шофьора и касови бележки ще се получават в личен разговор между потребителя и Uber.

В момента се правят тестове на услугата и тя скоро ще бъде достъпна за подбрани потребители в местата, в които Uber оперира в САЩ.

Facebook уверява, че повече държави и други транспортни партньори ще бъдат налични скоро.

Досега в приложението за съобщения Messenger бе възможно да комуникирате безпроблемно с всеки, да правите планове с приятели, да споделяте снимки и моменти с любими хора, да изпращате пари и да говорите с любимите си компании за покупки или да получите детайли относно доставка на поръчан продукт.