Лицензът на арменската авиокомпания Fly Arna - която е националният въздушен превозвач на Армения - беше спрян за шест месеца. Причината за тази драстична мярка е, че авиокомпанията всъщност няма самолети.Това съобщи заместник-министърът на териториалната администрация и инфраструктурата на страната, Армен Симонян.

Лицензът на авиокомпанията може да бъде окончателното отнет, ако националният авиопревозвач не попълни своя самолетен парк в рамките на следващите шест месеца.

Симонян не е съобщил причината за затрудненията в авиокомпанията, посочвайки само, че "това е главно финансов проблем". Основният акционер на Fly Arna е арменската държава, отбелязва Sputnik Armenia.

Армения се оплака, че Русия ограничава вноса на нейни стоки

Армения се оплака, че Русия ограничава вноса на нейни стоки

Страната свика спешно съвещание на страните от ЕАИС

Авиокомпанията Fly Arna е основана през лятото на 2021 г. Нейни акционери са Фондът за национални интереси на армения, който притежава 51% от компанията, и емиратската компания Air Arabia, с дял от 49%.

Единственият собствен самолет на авиокомпанията беше Airbus A320. В края на февруари самолетът излетя от Ереван за Шарджа (ОАЕ) и вече е изваден от авиорегистъра на Армения. Друг самолет А320 беше върнат на лизингодателя Air Arabia в края на миналата година.

Франция обеща на Армения ракети и друго въоръжение

Страна от ЕС обеща на Армения ракети и друго въоръжение

Министрите на двете страни са подписали пакет документи за военно сътрудничество