Гигантът Microsoft може да се превърне в първата компания, която ще достигне пазарна стойност 1 трилион долара.

Една от причините за успеха експерт вижда в придобиването на професионалната социалната платформа LinkedIn за 26.2 милиарда долара, която се оказва тайното оръжие по пътя на компанията.

Така бизнесът на един от лидерите в сферата може да достигне рекордните 1 трилион долара, надминавайки основните играчи на пазара Apple и Alphabet и превръщайки се в най-скъпата компания.

Това отчита анализаторът Майкъл Марковски от Equities.com, цитиран от International Business Times.

В момента първенец в това отношение е Apple с пазарна капитализация 621 милиарда долара, следвана от Alphabet с 557 милиарда долара.

Сега анализаторът прогнозира, че технологичният гигант Microsoft е напът да се превърне в най-скъпата компания. А груповото финансиране ще бъде следващата "технологична революция" за дружеството, подкрепено от създаването на електронна поща, социални медии, смартфони и приложения за компанията. Всичко това ще помогне за увеличаването на рентабилността и паричните потоци на Microsoft.

В доклада обаче не се казва кога точно Microsoft ще се постигне този подвиг.

Що се отнася до активите на компанията - те се зарадваха на успех през октомври, когато акциите достигнаха рекордно високо ниво.

Сега ценните книжа продължават да се покачват. Въпреки че мобилната дивизия на компанията не е блестяща, нейната платформа за услуги в облак Azure също й е помогнала да тръгне по пътя на поскъпването тази година.