Всеки професионалист иска да изглежда атрактивно в очите на околните. Добрият външен вид и етикетът са сред важните за тази цел неща.

Но има и някои навици, които определено могат да саботират авторитета сред колеги, бизнес партньори и други личности, важни за трудовия живот на един служител.

Ето кои са нещата, с които сами вредим на привлекателността ни и комуникацията сред околните, подбрани от Business Insider.

Липса на сън

Определено недоспиването влия на комуникацията с околните. Ленив и със сенки под очите нито един служител не би бил добра компания.

Лишаването от сън не просто кара околните да ни възприемат като по-малко атрактивни, но и буди чувство, че сме по-малко здрави и по-тъжни.

Лошо поведение

Лошото поведение отблъсква околните. Затова е по-добре в професионалната комуникация да се оставят на заден план негативните емоции. Никой не иска да работи с вечно сърдити хора.

Свит език на тялото

Езикът на тялото е един от най-добрите способи при комуникацията. Позата кара човека да изглежда силен и уверен, но може да направи и обратното - да вдъхне в околните чувството, че не сме достатъчно атрактивни.

Непрекъснат стрес

"Бъди над нещата" с пълна сила важи за трудещите се, които искат да изглеждат атрактивно сред околните. Освен това учени смятат, че високите нива на кортизол, което е хормонът на стреса, са показател за по-лошо здравословно състояние.

Прекалената самоувереност

Да изглеждаш прекалено самоуверен или прекалено горд явно дразни околните. Самочувствието е хубаво нещо, стига да е в границите на нормалното.