В Русия само 3% от родителите на синове и дъщери мечтаят за научна кариера за детето си. Това показва проучване на Изследователския център на портала SuperJob.ru, цитирано от finmarket.ru.

Говорейки за мечтите си, свързани с бъдещето на непълнолетните си синове, 26% от родителите признаха, че искат да видят момчетата си като специалисти в областта на информационните технологии, 10% - служители на военни ведомства, правоохранителни органи или Министерство на извънредните ситуации, други 9% - медицински работници.

Какви доходи биха искали да имат руснаците, за да са щастливи?

Какви доходи биха искали да имат руснаците, за да са щастливи?

Според проучването руският мъж се нуждае от повече пари от една жена

7% от анкетираните руски семейства виждат синовете си в сферата на строителството и архитектурата. 4% от анкетираните биха искали синовете им да работят във финансите, в производството или в нефтения и газовия сектор. 3% от родителите мечтаят за научна работа за синовете си.

Други 3% от родителите виждат кариерата на синовете си в спортната индустрия или правото, 2% в политиката. Един процент от анкетираните биха искали синовете им да работят в областта на педагогиката, селското стопанство, религията или ветеринарната медицина.

Всеки пети родител на момиче вижда бъдещето на дъщеря си в медицината, други 11% - в IT, 6% - в икономиката. 5% от анкетираните биха искали дъщерите им да работят в спортната индустрия или юриспруденцията, по 4% в строителните и правоохранителните органи или в Министерството на извънредните ситуации.

Едва 3% мечтаят за научна кариера за своето момиче. Също 3% от родителите искат да видят дъщеря си като учител или специалист по нефт и газ, а 2% искат да работят в производствената, ветеринарната или козметична индустрия. 1% от анкетираните виждат дъщерите си в политиката, социалната сфера и религията.

"Руснаците биха предпочели да живеят другаде. В някоя заможна и стабилна страна."

"Руснаците биха предпочели да живеят другаде. В някоя заможна и стабилна страна."

"Руснаците се убедиха, че победите навън носят не само национална гордост, а и политическо потисничество и по-нисък жизнен стандарт." Те вече не искат войни, искат да живеят в стабилна и заможна държава, казват експерти.

Проучването е проведено на 27 януари - 2 февруари 2022 г. сред 1000 респонденти, родители на синове и дъщери, в 256 населени места на Руската федерация, във всички федерални окръзи.