Ваня Иванчева поема поста изпълнителен директор на Shell България от 1 януари 2022 г. Тя е част от компанията над 20 години, а освен новата ръководна функция, която ще заема, остава и на досегашната си роля - старши финансов съветник в Shell за Централна и Източна Европа. Това съобщиха от компанията.

Кариерата на Ваня Иванчева в Shell България започва през 1997 г. като през годините тя заема различни роли в отдел "Счетоводна отчетност" и "Финансов анализ Търговски обекти" за България. От 2007 г. тя поема различни регионални позиции в ЦИЕ в областта на оценка на инвестиционните проекти на Shell, планиране и контрол на представянето на бизнеса, стандартизация и трансформация на Финанси в региона. От 2015 г. Ваня Иванчева е член на ръководния екип на Shell България, а към момента ръководи и екип от финансови анализатори от страните в Централна и Източна Европа.

Ваня Иванчева поема поста от Камелия Славейкова, която ръководи бизнеса на компанията у нас през последните 13 години. За този период разширява портфолиото от бизнеси на компанията в страната. Камелия Славейкова остава председател на борда на директорите на Shell България и мениджър корпоративни отношения в компанията.

"Изключително горда и щастлива съм да поема поста изпълнителен директор на Shell България. Освен признание, това е и огромна отговорност и вярвам, че заедно с отдадения екип на компанията ще успея да надградя успехите, постигнати досега, така че Shell да продължи да бъде лидер у нас и символ на доверие и качество" - коментира Ваня Иванчева, изпълнителен директор на Shell България.

За Shell България ЕАД

Shell е на българския пазар от 30 години, като е една от водещите компании в бизнеса с търговия с петролни продукти с над 100 обекта. Между 2016 и 2021 г. компанията Shell разшири своето бизнес присъствие в България и навлезе с дейностите по търсене и проучване на нефт и природен газ в "Блок 1-14 Хан Кубрат".

От октомври 2017 г. Shell разшири своя бизнес в България, като добави доставката на авиационно гориво към бизнес портфейла си в страната. Shell & MOH Aviation Fuels Bulgaria, която е 100% дъщерно дружество на Shell & MOH Aviation, е доставчик на Летище София.