Компания за обмен на криптовалута без да иска прехвърли почти 10,5 милиона долара на австралийка, но не успя да забележи грешката в продължение на седем месеца, според документ, цитиран от Business Insider.

Crypto.com извършил грешното плащане през май 2021 г., когато трябвало да плати на Теваманогари Манивел 100 долара, но вместо това е въвела грешен номер на сметка в полето за сума на плащането, според решение, издадено в петък във Върховния съд на Виктория.

Следователно тя е получи $10,474,143 от Crypto.com по погрешка. Фирмата за криптовалута не успя да забележи грешното плащане, докато не беше извършен одит на компанията в края на декември - седем месеца по-късно, според решението.

След това Crypto.com започна съдебно дело срещу Манивел и нейната сестра, които получили част от плащането от 10,5 милиона долара, се казва в решението.

Компанията получи заповеди за замразяване през февруари на банковата сметка на Манивел, но откри, че тя не си е губила времето и е изпратила по-голямата част от парите към други сметки.

В края на януари Манивел изпратила 430 000 долара на дъщеря си. Месец по-късно Манивел купува къща за 1,35 милиона долара в Крейгибърн, предградие на Мелбърн, с парите, които са й изпратени по погрешка.

След това Манивел прехвърля собствеността върху къщата на сестра си Гангадори, която живее в Малайзия.

Crypto.com се опита да замрази банковите сметки на Гангадори през март, но се оказа неуспешно, се казва в решението.

Съдебното решение по подразбиране нареди Гангадори да плати на Crypto.com $1,35 милиона, да продаде имота и да плати лихва от $27 369,64 и разноски.