Acronis, която оперира на българския пазар от 2018 г., придобива американската DeviceLock и добавя към портфолиото си превенция на загубата на данни и контрол на устройствата. Финансови параметри по сделката не бяха обявени.

Създадена през 1996 г., DeviceLock, Inc. осигурява контрол на устройства и софтуерни решения за предотвратяване на загубата на данни от крайни устройства за бизнес организации и индустрии от всякакъв мащаб. Защитавайки 4 милиона компютъра в повече от 5000 организации по цял свят, DeviceLock има голям набор от корпоративни клиенти, включително финансови институции, държавни и федерални правителствени агенции, класифицирани военни мрежи, доставчици на здравни услуги, телекомуникационни компании и образователни институции.

DeviceLock DLP е проектиран да спира загубата на данни, тъй като близо две трети от сериозните инциденти, свързани със загуба на данни, са причинени от служители, изпълнители или посетители - независимо дали чрез неволни грешки или лоши намерения. Придобиването на тези нови възможности ще помогне за напредъка на мисията на Acronis за осигуряване на киберзащита от световна класа на всеки бизнес.

Acronis открива развоен център в София и увеличава екипа си до 1000 души през 2022-а

ИТ лидер отваря развоен център в София и увеличава екипа си до 1000 души за 2 години

За плановете на международната компания у нас разказва управителят ѝ Пламен Тошев

Acronis ще интегрира технологията на DeviceLock в Acronis Cyber Platform, като предоставя нови услуги, достъпни чрез портала Acronis Cyber Cloud Solutions. "Чрез добавяне на решенията на DeviceLock към нашето портфолио от продукти и услуги за киберзащита, ние предоставяме на нашите партньори и клиенти лесен начин да осигурят безпрецедентно ниво на функционалност на крайните устройства в достъпен ценови диапазон," каза Сергей Белоусов, основател и изпълнителен директор на Acronis. "Ние разглеждаме, както разработването на нови вътрешни решения, така и придобиването на допълнителни водещи доставчици, които да добавят още повече възможности към нашето вече съществуващо портфолио. Светът на информационната сигурност винаги ще се променя и ние сме решени да продължим да развиваме нашите решения, за да отговорим на непрекъснато променящите се нужди на пазара."

Acronis, която през 2018 г. придоби българската T-Soft, работи в областта на киберзащитата. Основана в Сингапур през 2003 г. и учредена в Швейцария през 2008 г., сега Acronis има повече от 1500 служители в 33 локации в 18 държави. Решенията на Acronis се ползват от над 5,5 милиона домашни потребители и 500 000 фирми, включително 100% от компаниите на Fortune 1000 и професионални спортни екипи от най-високо ниво.

В края на 2019 г. компанията бе оценена на над $1 млрд. Acronis продължава да развива присъствието си в България и на Балканите, като откри развоен център в София и планира да увеличи броя на служителите си тук до 1 000 души. До средата на т.г. компанията ще отвори и офиси в Румъния и Турция.