Крипто борсата Binance направи нов опит да навлезе в японския пазар година след като беше предупредена от регулаторните органи за неразрешените си дейности. Това се случва със сделка за закупуване на японската крипто компания Sakura Exchange BitCoin, съобщава Bloomberg.

Най-голямата криптоборса в света, която е собственост на предприемача Чанпън Джао, ще се завърне на японския пазар, като закупи дружество, лицензирано от Агенцията за финансови услуги (FSA) на страната. Условията на сделката към момента не са оповестени.

Придобиването на Sakura от Binance идва и на фона на засиления контрол върху сектора след бързия срив на конкурентната борса FTX, шоковите вълни от който обхванаха цялата индустрия.

На фона на уволненията на технологични гиганти, Binance наема персонал

На фона на уволненията на технологични гиганти, най-голямата борса за криптовалута в света наема персонал

Компанията иска да има 8000 служители до края на тази година

След високопрофилния провал на базираната в Токио криптоборса Mt Gox през 2014 година Япония стана една от първите страни, които урегулираха търговията с криптовалути.

Тя предвижда, че дружествата, които извършват дейност в страната, трябва да бъдат оторизирани от FSA, за да могат законно да търгуват с нейните граждани.

Сделката е последното от поредица придобивания за Binance, която през 2020-а купи уебсайта за данни CoinMarketCap, а през 2021 година- издателя на карти Visa Swipe. По-рано този месец Джао се отказа от сделката за закупуване на вече фалиралата борса FTX на Сам Банкман-Фрид, ден след като се съгласи да спаси компанията.

Японската Sakura има местен лиценз и предлага търговия с популярни монети като биткойн и етериум срещу йена. Нейното закупуване осигурява на Binance първия ѝ лиценз в Източна Азия.

Шефът на фалиралата FTX: имам само $100 000 в сметката си. От $26 милиарда преди колапса на криптоборсата

Шефът на фалиралата FTX: имам само $100 000 в сметката си. От $26 милиарда преди колапса на криптоборсата

По думите му "всичко", което е имал, е свързано с вече фалиралата компания