Най-голямата борса за криптовалути в света Binance иска да се разрасне още повече. Компанията ще наеме още 600 служители до края на тази година. Това обяви нейният основател и главен изпълнителен директор Чангпенг Жао.

Той написа в Twitter, че компанията иска да има 8000 служители до края на тази година. Борсата имаше около 5900 служители през юни и има над 7400 в момента, пише Жао в своя туит.

На този фон продължават опасенията относно доминирането на Binance в индустрията на криптовалутите, още повече след като конкурентната крипто борса FTX се срина по-рано този месец.

Миналата седмица Жао коментира, че Binance планира да създаде фонд за възстановяване на индустрията и глобална асоциация за криптовалути, за да "зададе много силни стандарти за индустрията".

Минлата година Binance заяви в писмено становище до парламентарната комисия по финансите на Обединеното кралство, че не се стреми умишлено да подкопае конкурента FTX.

Съобщението на Binance, че ще продаде своите притежания на FTT токени, беше възприето като основание за внезапния колапс на FTX.