След като преди 2 години групата на PSA купи Opel, днес групата е готова за нова голяма сделка. И вероятно тя ще включва Fiat Chrysler Automobiles. За това загатна главният изпълнителен директор на италианския бранд Майк Манли в рамките на Автомобилното изложение в Женева.

През юли той пое поста от Серджо Марчионе, а сега се намира под натиск от страна на инвеститорите, които настояват за положителен обрат в бизнеса на компанията в Европа.

На въпрос дали има възможност Fiat да стане част от групата на PSA Манли коментира, че компанията е "отворена" към сделка, която да направи компанията по-силна, съобщава Reuters. Той обаче допълва, че продажбата на луксозния бранд Maserati не е опция.

Междувременно според запознати групата на Peugeot, Citroen и DS вече работи с консултанти, които търсят начин да я превърнат в "глобален играч" на автомобилния пазар. Една от разглежданите алтернативи е придобиването на Fiat, посочват още източниците, цитирани от Bloomberg.

В момента за пред PSA стоят сериозни цели, като връщането на Peugeot на американския пазар и това на Opel в Русия. От ръководството на компанията обаче твърдят, че са "отворени" и за други възможности за разрастване на бизнеса им.

"Нямаме нищо предвид, за което бихме искали да бъдем твърди и консервативни. Искаме да бъдем отворени и да търсим най-добрите възможности за нашата компания", коментира шефът на PSA Карлос Таварес.