Автомобилният производител Ford и технологичният лидер Google решиха да обединят сили и да работят по общ проект. Става въпрос за производството на безпилотни автомобили, твърдят запознати, цитирани от Reuters.

Окончателната сделка между двете компании, ако все пак бъде финализирана, се очаква да бъде официално обявена по време на годишната Международното изложение за потребителска електроника в Лас Вегас в началото на януари.

От Google все още отказват коментар по въпроса, но все пак потвърждават, че водят разговори с различни автомобилни производители. Технологичният гигант започна подобни преговори по-рано тази година с целта да пусне първите си безпилотни автомобили на пазара до 2020 г.

През юни от компанията вече стартираха тестовете на прототип на подобно возило по пътищата около Сан Франциско и Остин.

Тогава най-лансираната информация беше, че Google смята да я пусне автономните си коли за масова продажба. От компанията обаче опровергаха тези слухове, като обявиха, че техните интереси са далеч от производството на автомобили за крайни клиенти.

Според доклад, цитиран от Bloomberg, плановете на компанията са свързани с това да наложат самостоятелните си возила на пазара като конкуренти на Uber. В документа се посочва още, че новата фирма за услуга на превози ще бъде под шапката на компанията-майка Alphabet.