Наско Михов е номинираният от Столична община за нов член на Съвета на директорите на "Топлофикация-София".  Той беше вторият възможен избор, след като беше класиран след лидера Стоян Тодоров.

Той е избран от СОС с 32 гласа "за", 1 "против" и 2-ма "въздържали се". 

Михов е завършил Техническия университет във Варна и Стопанска академия в Свищов. Работил е в АЕЦ до 2001 г., в Сименс, бил е съветник на финансовия министър в периода 2003 - 2005, председател на Свободна зона „Пловдив", а в момента - член на Управителния съвет на Информационно обслужване АД.

Извънредното заседание на Столичен общински съвет (СОС) започна в 9.30 тази сутрин. То беше свикано вчера от председателя на СОС Владимир Кисьов, след като съветниците бламираха избора на номинирания Стоян Тодоров за член на борда на директорите на "Топлофикация".

На практика Общинският съвет вчера отказа да номинира Стоян Тодоров за потенциален шеф на дружеството, след като 33-ма гласуваха "въздържал се". Тодоров беше изборът на кмета Борисов и на председателя на СОС Кисьов сред петимата финалисти за поста.

Веднага след избора на Михов гръмна новината, че временно изпълняващият длъжността изпълнителен директор на "Топлофикация - София" Борис Тодоров е депозирал оставката си пред кмета Бойко Борисов.

Тодоров е в управата на дружеството като кандидатура на Столична община, предложена лично от кмета Борисов.

Столичният градоначалник е приел оставката с мотива, че не иска името му да се свързва с пладнешкия грабеж на топлофикационното дружество.

Борис Тодоров поясни също така, че днес ще депозира и молба за излизането му от Съвета на директорите на дружеството.

Георги Ненков също е подал оставка като член на Съвета на директорите на "Топлофикация - София".

По-късно започва Общо събрание на акционерите в "Топлофикация- София", което ще избира нов Борд на директорите и трябва да одобри кандидатурата на новия директор на дружеството.