Котировките за петрола от еталонните световни марки и в четвъртък се понижават заради информацията за увеличаване на запасите от суровината в САЩ и забавянето на сключването на търговското споразумение между Вашингтон и Пекин.

Януарските фючърси за сорта Brent на лондонската борса днес сутринта поевтиняват с $0,03, до $61,71 за барел. В сряда цената на тези контракти се понижи с $1,22 (на 1,94%), до $61,74 за барел.

Декемврийските фючърси за американския еталон WTI на нюйоркската стокова борса (NYMEX) в същото време поевтиняват с $0,06), до $56,29 за барел. В хода на вчерашната търговия цената на WTI спадна с $0,88 (на 1,54%), до $56,35 за барел.

Най-големите производители на петрол в ОПЕК+ няма да настояват за по-съществено съкращаване на добива на предстоящото през декември заседание, съобщава Bloomberg.

Според официалните данни на енергийното министерство на САЩ стоковите запаси от суровината през миналата седмица са скочили със 7,9 млн. барела. В същото време запасите от бензин са спаднали с 283 хиляди барела, а на другите дестилати - с 622 хиляди барела.