Цените на петрол продължават да нарастват в петък за четвърти пореден ден в очакванията на решенията на ОПЕК + за допълнително намаляване на добива. Това елиминира негативните новини за увеличаването на броя на заразените с новия тип коронавирус в Китай, съобщава Dow Jones.

Днес сутринта априлските фючърси за сорта Brent поскъпнаха на борсата ICE Futures в Лондон с $0,01 долара - до $56,35 за барел. В четвъртък цената на тези контракти нарасна $ 0,55 (0,99%), затваряйки сесията при $56,34 за барел.

Мартенските фючърси за американския еталон WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) в същото рме се покачват с $0,05, до $ 51,47 за барел. През предишната сесия WTI поскъпна с $0,25 (0,49%), като в края на деня достигна $ 51,42 за барел.

Притесненията около вирусната епидемия продължават да оказват натиск върху котировките заради намаляване на търсенето на гориво в отрасли като авиационната индустрия, казват експертите от Commerzbank.

Ако цените продължат да растат, петролът ще покаже растеж за първи път от началото на януари през тази седмица: от понеделник до днес Brent се повиши с 3,5%,а WTI - с 2,3%.