Котировките за петрол се покачват в четвъртък, след като ден по-рано се понижиха при новината, че Камарата на представителите на САЩ одобри спешно разпределение на средства в размер на 8,3 милиарда долара за борба с коронавируса COVID-19.

Тези средства ще бъдат изразходвани за мерки за ограничаване на разпространението на инфекцията, както и за разработване на ваксина.

Майските фючърси за сорта Brent днес сутринта на борсата ICE Futures в Лондон поскъпнаха с $0.80 до $51,93 за барел. Ден по-рано - в сряда, цената на тези контракти спадна $0,73 (1,41%), до $ 51.13 за барел.

Априлските фючърси за американския WTI в същото време поскъпнаха при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) с $ 0,56 (1,2%) до 47,37 долара за барел. През предишната сесия те поевтиняха с $0,4 (0.85%), завършвайки деня на цена от $46,78 за барел.

Комитетът за наблюдение на споразумението за ограничаване на долива ОПЕК + в сряда не направи препоръки към страните, които ще проведат среща на 5 и 6 март във Виена.

Препоръката на Комитета трябва да остане интригуваща, заяви министърът на енергетиката на Саудитска Арабия принц Абдулазиз бин Салман пред репортери в сряда вечер. "Трябва да се запази интригата", каза той, отговаряйки на съответния въпрос.

Цената на петролните договори за следващия месец на Шанхайската международна енергийна борса (INE) в четвъртък се понижи с 0,2% до 374,2 юана за барел.