Великобритания обяви намерението си да спести близо 15 милиарда паунда (20 милиарда долара) годишно, като увеличи продуктивността в сектори като строителство и транспорт, предава Bloomberg.

Новите програми бяха представени заедно с инвестиционно намерение на правителството на стойност 600 милиарда паунда, насочено към изграждането на редица инфраструктурни проекти през следващите десет години.

Услугите във Великобритания не са били толкова скъпи от десетилетие

Услугите във Великобритания не са били толкова скъпи от десетилетие

Компаниите от сектора се опитват да "предпазят" печалбите си от ефекта "Брекзит"

Идеята на властите е да увеличат разходите за повишаване на уменията на работниците и нови технологични решения, с което правителството се надява огромните инфраструктурни проекти - като строежа на болници и пътища, да бъдат завършвани навреме и в рамките на предварително определения бюджет.

Скорошни проекти като жп-линията от Лондон до северна Англия бяха засипани с критики заради забавяния и растящи разходи.

Бизнес групи като Конферерацията на британската индустрия отдавна настояват за мерки, които да повишат продуктивността на работниците на Острова, особено като част от усилията да бъдат компенсирани негативните последици след излизането от Европейския съюз.

Великобритания вече не е петата най-голяма икономика в света

Великобритания вече не е петата най-голяма икономика в света

А скоро ще изпадне и още по-надолу